top of page
Bibbi_svh.jpg

Jeg er keramiker og fagbokforfatter og har drevet eget verksted siden 1983. Siden jeg vokste opp på min mors verksted har interessen for keramikk-faget utviklet seg i samfunnet. Fra å være et fagområde som i hovedsak orienterte seg i retning bruksgjenstander og design, er det i dag en trend å fordype seg mer i material-forståelse, eksperimentering og bearbeiding av leiren i mer skulpturelle former.

Da jeg deltok i kunst-utstillingen på Søndre Sandøy i 2009 i anledning opprettelsen av Ytre Hvaler Nasjonalpark for beskyttelse av dypvannskorallen Lophelia som vokser der, fikk jeg for alvor øynene opp for koralldyrenes betydning. Siden har jeg fordypet meg i tema rundt korallrevene globalt og det enorme forskningsarbeidet som foregår for å bevare korallrev og gjenopprette ødeleggelser av det en kan kalle: ”havets regnskog”. Det livgivende, artsfremmende økosystemet rundt korallrev, er om mulig enda viktigere enn regnskogene på land. Det er bokstavelig talt vår livline.

Jeg har verksted på toppen av Norsk Teknisk Porselen (NTP) og jobber i hovedsak med en rekke forskjellige porselenstyper alt fra kort, teknisk og seig NTP-leire, til flytende porselen og plastisk papirporselen. Mulighetene er uendelige men også tidkrevende og kostbare, og jeg føler at jeg har bare så vidt begynt. Jeg velger porselensleire fordi den både er sterk og vakker som korallene, samtidig som den også har en skjør, gjennomskinnelig letthet.

Kjemi er et av mine fag og derfor har jeg jobbet mye med å utvikle mine egne glasurer tilpasset mine bruksområder og jobber derfor med en håndbok i glasur-utvikling for å videreformidle mine og min mors erfaringer og kunnskap. For meg er det taktile i overflaten, fargespillet, dybden du kan oppnå i egne glasurer som stort sett mangler i ferdig-kjøpte, minst like viktig som formspråket. Det kan sammenlignes med en malers jobb med egen fargepalett.

 

Jeg har siden 2005 skrevet faglitterære bøker, utgitt 3 bøker gjennom Aschehoug og CappelenDamm, samt skrevet jubileumsbok for Øra Næring til De-No-Fas 100-årsjubileum. Jobbet som prosjektleder ved Hydrogenfabrikken i omdanningsprosessen til kunst-senter. Medlem av NFF.

Leder SIRIUS* Fredrikstad kunstnerunion siden 2018

Statens kunstnerstipend, Arbeidsstipend 2015

Utsmykning Rød skole, Onsøy, 1997

Utvalg utstillinger:

Galleri Marjatta, Oslo

Galleri Ymse, Bygdøy Allé

Galleri Skåra, Fredrikstad

Soli Bruk

Råde Kunstforening

Galleri Søndre Sandøy

Diverse gruppeutstillinger Hydrogenfabrikken

Fredrikstad kunstforening: «How Fragile we are»

No13 Contemporary, gruppeutstillinger  «I skyggen av Korona I og II»

Rygge kunstforening, Ekholt, sammen med Astrid Grue, kollega på NTP

 

2023/24:

Sarpsborg Kunstforening, Oktober -23

Fredrikstad kunstforening, august -24

IMG_1551.jpeg
bibbi.jpg
bottom of page